studiodvo omgevingspsychologie in media

Pim interviewt: Fiona de Vos | omgevings-psycholoog

In mijn onderzoek naar Geluk en Gezondheid in de gebouwde omgeving interview ik inspirerende experts aan de randjes van ons vakgebied. Deze keer spreek ik met Fiona de Vos: over gebouwen als een ‘envelop for behaviour’, als architect je aannames ook toetsen, plezierige verwarring en meer.

Denkvoer voor vastgoed professionals

Kort geleden volgde ik de masterclass omgevingspsychologie van Fiona de Vos aan de UvA Academy. Een boeiende opleiding die eigenlijk veel meer architecten en vastgoedprofessionals zouden moeten volgen.

Steeds meer realiseerde ik me dat er een behoorlijke kloof is tussen de omgevingspsychologie en de wereld van architectuur en vastgoed. We kwamen er als architecten en andere partijen in de bouwkolom vaak niet zo goed af in haar colleges.

Ik was benieuwd welke inzichten zij de vastgoedbranche mee kon geven en besloot haar te interviewen voor mijn Expert Interview-reeks. Het gaf me nieuwe, waardevolle inzichten in het belang van en aanknopingspunten voor het bevorderen van geluk en gezondheid in gebouwen en steden. Ook leerde ik interessante nieuwe tools kennen die daarbij ingezet kunnen worden.

….

Verder lezen: Juli Ontwerp | Fiona de Vos

Artikel juliontwerp.eu

Datum 2022

PDF Juli Ontwerp Fiona de Vos